Dansken är här

Hej blogg!

Då var det dags igen för vår käre dansk att komma på jaktbesök, med sig har han en vän. Det var dessa två som lämnades som gårds och djurvakter förra året när det var dags för upplösningen. Långsam som bonden är så blev det aldrig någon blogg den gången så jag berättar lite av det jag minns.  Dessa jaktglada livsnjutare hade lämnats ensamma med en lista på nödvändiga saker och några extrauppgifter som kunde ge gudstjänst. En av uppgifterna var att sköta kaninerna, en annan att rensa i trädgårdslandet. När bonden kom hem satt danskarna i trädgården tillbakalutade i varsin solstol, dom drack öl och rökte pipa och puffade ut små rökmoln. Kaninerna var lösa och det var för att dom skulle rensa ogräslsndet sa dansken. Hur resten av uppgifterna hade klarats av minns inte bonden.

God kväll blogg!

One thought on “Dansken är här

  1. Hej Bonden!
    Dansken minns jag från tidigare Bondebloggar. Och jag minns en annan dansk, en danska, en fårklipperska som klippte och klippte hela dagarna utan rast och som ensam kunde hålla fast fåren hon klippte utan att de drog iväg med henne så som ett får gjorde med en hjälpreda. Mycket roligt. Fast det tyckte väl inte hjälpredan när hon försvann i fjärran ridande på ett får.
    Men Bonden, livsnjutare skall man väl inte lämna ensamma där det finns solstolar och diverse njutningsmedel lätt tillgängliga om man vill få arbete gjort. Finns det dessutom kaniner som kan släppas ut för att göra det arbete man själv förväntades göra är livsnjutningen fullständig.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =