Marknadsrapport

Hej Blogg!

Här kommer en liten rapport från marknaden förra veckan. Bonden och Bondbruden åkte med fyra pojkar men utan hund. Ike kunde inte följa med och hjälpa till för han hade besök av Soffi. Det var roligt att träffa de andra bönderna och minibror skötte sig ganska bra. Två av bröderna är fiskegalningar och traskade ned till ån och fiskade.

Man får alltid höra lite roligheter när man är på marknad, detta är vad jag kommer ihåg:

– är äggen starka?

–  fjällkor har mindre utsläpp har jag hört

Marknadens provsmakarstammis kom också körande med sin permobil och åt lunch av getbondens goda ostar. Sedan sköt han våran gatupratare framför sig så getbondens fick skrika att han skulle lägga i backen.

Imorgon är det dags igen. Hej då blogg!

 

 

One thought on “Marknadsrapport

 1. Hej Bonden!
  Är det inte dags för Ike och Soffi att bilda familj och flytta in i en gemensam hundkoja?
  Kanske har fjällkor mindre utsläpp än andra kossor. Jag vet inte, men från den tiden då jag träffade fjällkor tycker jag mig minnas att fjällkor är mindre än de kor som vi är vana vid. Då kanske deras avgasutsläpp är mindre.
  Är äggen starka? Oväntad och rolig fråga, men man kan nog säga att ägg är starka. Ägg innehåller allt som behövs för att skapa liv. Vad kan vara starkare än det? Under större delen av mitt liv har jag ätit två ägg nästan varje dag, gör det fortfarande och mår bra av det.
  En släkting åt massor av ägg men aldrig grönsaker. I stort sett levde han på ägg, fläskkotletter, fisk, vilt och sprit i form av en whiskygrogg klockan sju varje kväll. Feta såser skulle det vara till alla kötträtter. Motionera gjorde han inte mer än att han gick till och från sitt arbete där han satt stilla hela dagarna och utförde komplicerade matematiska beräkningar. Sjuk var han aldrig och klar i huvudet var han ännu när det var dags för honom att anträda resan till de saligas ängder. Han blev nästan 103 år. Bidrog de många äggen till att han blev så gammal? Det vet vi inte. Det kan ha varit whiskyn. Eller de feta såserna. Eller frånvaron av grönsaker. Eller någonting annat. Vi vet inte det heller. Själv sa han att det var matematiken. Hjärnans ständiga arbete med svårlösliga matematiska problemställningar.

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex + 8 =