Baggar på vift

Hej blogg!

Telefonen rang:  – saknar du tre baggar?

Bonden – nej det tror jag inte, hur ser dom ut?

Baggarna hade horn så det kunde omöjligt vara bondens och det var ganska många kilometer ifrån farmen. Bonden tipsade om att det går att spåra djuren via ett gårdsnummer som står på öronbrickorna. Det är kanske bra om du ringer polisen avslutade bonden och luren lades på.

Några sekunder senare ringde det igen och nu från ett hemligt nummer blinkade det på nya telefonen.

Svaret blev:  – Bonden, det är inte mina får.

Jag tror att du blogg kan gissa ganska enkelt vem det var, ja just det farbror polisen.

Bonden misstänks visst ligga bakom varje förrymd fårskalle. En gång ringde polisen om ett får som kom flytande i kilaån nära Nyköping, inte heller det var bondens. Men det är klart att ett och annat får ja rent av sextio eller sjuttio stycken rymde som galningar nere vid vägen för ett par år sedan. Kanske bonden är högst upp i något rymningsregister.

God kväll blogg!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 3 =