Packman och den opålitliga silon

Hej blogg!

Jowa skrev i kommentarerna att Packman nog vet vad han gör. Att han kan styra sin farkost skickligt nära kanten är det ingen tvivel om. Det lilla problemet var att ingen visste ifall Moffas lagning av järnbalkarna som rostat av i nederkant var att lita på. Bonden hade tvivlat lite på om det var en bra idé att använda silon men Moffa tyckte att det bara var att packa lite försiktigt. Vi hade skojat  och sagt till varandra att hoppas att packmaskinföraren  har bra livförsäkring, barnen råkade höra detta lilla skämt och blev förbjudna att säga något. Men det var såklart det första som frågades. Packman skrattade bara och sa att han inte hade någon försäkring. Det visade sig att barnen trodde att livförsäkring innebar att det snabbt skulle vara en ny arbetare på plats.

Nu slutade som tur var det hela lyckligt och siloväggen gav bara efter lite granna. Packman verkade inte vara rädd och packade både högt och långt ut. Han frågade barnen flera gånger om dom ville åka med men dom tackade artigt nej.

One thought on “Packman och den opålitliga silon

  1. Hej Bonden!
    Det var tur då att järnbalkarna höll den här gången. Kloka barn du har, Bonden. Måste man köra upp med fordon på silon? Går det inte att ställa en mobil lyftkran med gripklo bredvid silon och lyfta upp gräset? Så gör härvarande kommuns parkmänniskor när de lastar massor av grenar och gräs och allt möjligt på sina lastbilar och traktorvagnar. Risken för att någon skall stryka med blir betydlig mindre.
    Rost är ett eländes elände. För några år sedan blev jag tvungen att byta varmvattenberedare för att den jag hade var i det närmaste genomrostad, vilket jag inte hade en aning om. En rörmokare upptäckte det när han bytte husets huvudkran som hade kalkat ihop. Enligt rörmokaren hade det inte behövs mycket övertryck för att varmvattenberedaren skulle ha flugit i luften eller i vart fall spruckit så att 300 liter varmvatten hade forsat ut. Säkerhetsventilen hade för övrigt också kalkat ihop därför att här är mycket kalk i vattnet och säkerhetsventiler skall utlösas manuellt en gång varje kvartal för att förhindra igenkalkning, vilket jag inte heller hade en aning om. Det var en sak till med den där varmvattenberedaren som jag inte hade en aning om, men vad det var minns jag inte. Något slags elektrisk urladdningshistoria, tror jag.
    God afton, bästa Bonden

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − två =