Bondens egen marknad

Hej blogg!

Då var det dags igen för bondens marknad. Bonden tänkte vara med och ta med sig fyra barn, tur att Bondbruden ska med.IMG_20150811_191037

Här är en bild på den orädda Packman som packar gräset i plansilon.

God kväll blogg

2 thoughts on “Bondens egen marknad

 1. Hej Bonden!
  Det där ser farligt ut. Men Packman vet nog vad han gör, annars skulle han inte våga sig upp dit där han är eller köra så nära stupet.
  Här har det också skördats, inte gräs utan oxelhäck. En trädkunnig man var här och gav sig på den rysligt förvuxna häcken med motorsåg, sekatör och grensaxar. Efter ungefär en dags arbete var massor av grova och tunna grenar, många halva och flera hela träd putz weck, eller rättare sagt: de låg i väldiga högar på gräsmattan i väntan på borttransport. Häcken är nu två meter lägre och tre meter smalare.
  När Bonden börjar åka på marknader anar man att hösten inte är långt borta. Egentligen har det väl nästan varit höst hela sommaren så kallt och regnigt som det har varit med bara några riktigt fina sommardagar.
  Jag undrar hur det skulle gå för Bonden utan Bondbruden. Att ensam hålla ordning på fyra barn och ett marknadsstånd kan inte vara lätt, inte ens om Ike skulle hjälpa till. Ett fyrfaldigt leve för Bonden och Bondbruden! De leve! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

  Anmäl kommentar

  1. Hej bästa jowa! Undrar just hur din frodiga oxelhäck såg ut innan skörden om den nu är tre meter samlare och två meter lägre? Själv har bonden en välväxt hagtornshäck som inte alls är trevlig. Hur det gick med fyra barn på marknad kanske får bli till ett blogginlägg. Goder kväll

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =