Musnatta

Kölden bet och vinden ven och i Bondens hus var det inte tyst om natta. Någon som måste vara en mycket orädd mus eller kanske en hel musarmé sprang runt på övervåningen och bet lite här och där, pep och prasslade med saker. Bonden kunde inte sova klockan blev ett, två, tre, att knacka i väggen, tända eller gå runt hjälpte inte. Sent på natten fick någon sätta fötterna i stövlarna och gå ut vinternatten och leta efter katten odjuret Eddie, han var inte i tjänst och såklart som bortblåst. Framåt morgonen när musen var uppe på nattduksbordet och prasslade i en påse så att någon flög upp mitt i en snarkning fick Bonden och minibror nog och flyttade till nedervåningen. Att ha en mus i sitt hus är ingen höjdare, nu börjar jakten.

höst14 046

Fyra traditionella fällor är gillrade och så ”familjefällan” det låter kanske inte så trevligt men där kommer ingen till skada (till en början).

Nu börjar väntan….. god kväll Blogg!

 

2 thoughts on “Musnatta

 1. Hej Bonden!
  Det pågår tydligen en härliger dans hon Bonden om natten. Massor av små fötter som tassar omkring i Bondens hus. Eller kanske bara fyra om det vill sig väl.
  Är det ”familjefällan” vi ser på bilden? Vid en första anblick ser den beskedlig ut, men om där finns en öppning som en musfamilj kan springa in genom lockad av de goda pepparkakorna och om Bonden därefter eldar i spisen blir det inte roligt att vara små pepparkaksätande möss. Eller blir det odjuret Eddie som får ta hand om alltihop, både pepparkakor och möss? Bäst att han passar tassarna då, Eddie, så att han inte bränner sig.
  Eddie Constantine fanns det en gång i tiden en skådespelare som hette. Vanligen spelade han kallhamrad skurk eller någon annan sorts hårding av rysligaste slag. Är det kanhända Eddie Constantine som har gett namn åt odjuret?
  Gillrade tant Elsa fällor för de skogsmöss som irriterade henne om höstarna? Nix. Hon tog själv hand om dem. Hon slog ihjäl dem med ett handfat av emaljerad svartplåt. Vitt med blå kant. Skamfilat efter flera års musjakt. I de fall hon missade musen, det var vanligt, flydde den och eventuella muskompisar snabbt till skogs skrämda av klangen och braket när handfatet med kraft träffade golvet. Ett fantastiskt oljud. Oefterlikneligt.

  Anmäl kommentar

 2. Hej jowa!
  Ja det är familjefällan på bilden men det verkar inte finnas någon familj eftersom ingen gått in. Eddie är döpt efter ett annat ganska snällt odjur.Tant Elsas musjakt verkar vara vild och fungerade alltså genom att skrämma? och kanske platta till några?
  God kväller

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 3 =