Backen

Hej Blogg!

Kung Bore med hjälp av snökanoner har gjort så att barnen kan åka skidor utför och bli dragna uppför en backe. Vi har farit till backen tre tisdagskvällar i rad, den första gången var minibror mycket skötsam och sov nästan hela tiden, i värmestugan satt en förälder och stickade. Veckan efter höjde Bonden ribban och tog med sig ull för nåltovning. Men nu råkade minibror ha en formsvacka och ville inte vara i värmestugan och Bonden fick vandra runt på parkeringen med barnvagnen. Det blåste isvindar och Bonden hade inga handskar med sig, något handarbete blev det inte bara stela händer och kalla fötter. Igår packade vi in oss igen och med följde Ike för han lastade in sig själv bakom barnvagnen under en hög med skidor, det här med skidåkning var inget han ville missa. I backen fick han se massor av skidåkare och en liten liten hund med ben som tändstickor som han tyckte var spännande. Lillhunden tassade några steg och blev sedan buren, Ike förstod inte alls var den tog vägen. Den här gången tog Bonden med sig en tidning och några rader blev faktiskt lästa och det var nog så att den handarbetande föräldern från förra veckan hade stora barn.

4 thoughts on “Backen

  1. Hej Bonden!
    En gång för länge sedan deltog jag i ett störtlopp på skidor. Det skedde av misstag och slutade i kaos och förskräckelse. Jag har inte gjort om det. Annars ser de ut att ha roligt, de som kastar sig utför hiskliga stup och forsar fram på sina hypermoderna superskidor så att snön yr omkring dem.
    Förutom att göra julbockar av är halm ett bra isoleringsmaterial. Skivor av sammanpressad halm användes förr till att värmeisolera hus med. För länge sedan stoppade man torr halm i skorna på vintern för att slippa frysa om fötterna. Mycket halm runt hela foten och upp till vristen. Det är viktigt att halmen är alldeles torr. Jag har prövat det här i samband med en militär överlevnadsövning och kan intyga att halmen isolerar bra mot kyla. Kanske något för Bonden att ta till inför besök i skidbacken om minibror skulle få en formsvacka. Hemstickade yllesockor att dra utanpå vanliga strumpor är också effektiva mot kyla. Sådana använde vi när jag växte upp. Sockorna skall vara rätt löst stickade och får inte sitta åt hårt.
    Bondens bil brukar vara innehållsrik så varför inte komplettera med ett par extrahandskar och en påse halm? Bra att ha när Bonden har glömt handskar och vinterskor och minibror vill bli omkringrullad utomhus trots att isvindar pinar hans goda moder.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 14 =