Soffi

Hej Blogg!

Mellanbror for med kusinerna på skidsemester och i utbyte fick vi deras hund Soffi. Mellanbror levererades förväntansfull och hunden skulle hämtas, Soffis bädd lastades in i bilen och då började hon ana oråd. Bonden ropade och ropade på hunden som stod blixtstilla och gömde sig bakom en syrenhäck som var tämligen genomskinlig. Soffi kom sedan lomande med svansen mellan benen och följde motvilligt med oss. När vi for i väg sa lillebror med allvarlig röst, kommer Soffi dö nu? Antagligen tänkte han på hur det gick när vi skulle vara kaninvakter. Nej det hoppas jag verkligen inte svarade jag.

Hundvaktningen är på egen risk sa bonden innan för en annan gång när jag skulle passa en hund fick den hämtas ut på polisstationen men det är en helt annan historia.

När vi kom hem vart förstås Ike överlycklig och soffi gick och la sig morrande i sin medhavda bädd. Soffi är av rasen dansk hönsehund (tror jag det var) men det märkliga är att hon inte bryr sig om höns alls och istället är helt fixerad vid kaniner. När hon kom hade vi fyra kaniner i bur och en lös som vi inte lyckats fånga sedan den rymde i somras, den håller till på logen och ibland ute i trädgården.

Fortsättning följer…

2 thoughts on “Soffi

  1. Hej Bonden!
    Danska hönsehundar har jag inte hört talas om. Inte norska heller för den delen. Eller svenska. Bondens gästande hund kanske är en jylländsk kaninehund. Sådana har jag inte heller hört talas om men ett sådant rasnamn antyder åtminstone ett intresse för kaniner. För övrigt är nog kaniner intressantare jaktobjekt än kacklande och flaxande höns, som dessutom har en hård, vass näbb att vid behov nypa till med.
    Här finns en svansviftande och skällande liten hund som intresserar sig för allt som rör sig oavsett om det är kaniner, höns eller något annat. Flygande och surrande insekter är också intressanta för den här hunden, som varken är en dansk hönsehund eller en jylländsk kaninehund utan någon sorts terrier, tror jag. Här finns också flera katter. En av dem ser fasansfull ut, som om den gärna skulle äta upp en hund eller en varg eller något åt det hållet. Katterna här bryr sig inte mer om hundar än att de, i de fall de över huvud taget reagerar på hundar, stannar en kort stund och stirrar hotfullt på den mötande hunden innan de tassar vidare likt tigrar på jakt. Jag har en känsla av att det är katterna som styr och ställer här.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + fyra =