Halka

Hej Blogg!

Livet på farmen rullar på. Minibror växer och frodas och hjälper till i ladugården. Något namn har han inte fått ännu för det finns ju så många bra, Skatteverket har nu skickat hot om vite.

Kung Bore är här men har inte riktigt kopplat greppet men en rejäl is på grusvägen har hen i alla fall fått till, så bra att Hulk åkte rysk roulett nerför backen och ut på stora vägen igår. Bonden åkte sakta nedför backen med ena hjulet i dikeskanten och fick barnen helskinnade till skolan bara lite för sent. Efter skolskjutsningen åkte Ike, minibror och bonden hem för att äta frukost och då ringde Moffa och sa att han kommer på kaffe om tolv minuter. Bra sa bonden och tänkte för sig själv att det nog inte var helt säkert att han skulle ta sig uppför backen med sina dubbfria däck. Efter en stund sågs Moffa komma gående genom hagen iförd piratbyxor och träskor så som han brukar. Lite kaffe blev det innan han for ner med traktorn och bärgade sin bil utan att någon styrde, inte helt enkelt sa han när han kom upp med ekipaget.

februari 088

6 thoughts on “Halka

 1. Men Bonden…
  Finns inget grus eller grov sand att gräva upp och sprida över isvidderna och isbacken mellan farmen och landsvägen? Det vore rysligt illa om Bonden skulle flyga på öronen och komma till sådan skada att ingipsning vore av nöden. Eller om utryckningsfordon skulle behöva ta sig upp till farmen och inte kunna göra det på grund av ishalkan.
  Det blev en trevlig överraskning att äntligen hitta en ny Bondebloggen i sn. Bonden skriver på sitt trevliga, lite speciella sätt. Det blir texter som säkert inte bara jag utan andra läsare också saknar när de uteblir. Med barn som skall tas om hand och med alla djuren inne i ladugården är det förstås lättförståeligt att bloggandet inte alltid hinns med. Fårskallarna ställer dessutom till med ett och annat har jag förstått, lurar Bonden och så.
  Tänk att Minibror redan hjälper till i ladugården. En duktig gosse, får jag säga, rätt nyligen född som han är. Jag tror att alla Bondens gossar är duktiga, var och en på sitt sätt. Trevliga är de också.
  Jo, nog är det så att det finns många bra namn. Ge Minibror flera; det gjorde föräldrar förr. Jag hade klasskamrater och andra som förutom ett dubbelnamn hade ytterligare ett, två eller tre namn. Så till exempel har jag tre namn, dock inget dubbelnamn. Sådana var kanske vanligare på 1940- och 1950-talen.
  Vilken mäktig vinterpäls den mysiga kossan på bilden har, för att snabbt halka i väg till något annat.

  Anmäl kommentar

  1. Hej jowa!
   Bonden har saknat dina kommentarer också, du är ju halva bondebloggen. Sand till isiga vägar är sådant man kanske bör tänka på under sommaren men det gör inte bonden som ofta lever i nuet och ligger och plaskar i en sjö då.
   Hej Hopp

   Anmäl kommentar

  1. Hej Myran!
   Bonden blir glad över att det finns några som väntar där ute jag har stött på några personligen på oväntade platser också, sådant värmer ett bondehjärta.

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 1 =