Halmbärgning och en sväng ner i utgödslingen

Hej Blogg!

Idag har det varit full fart på farmen med halmbärgning och många hjälpsamma människor. Först kom Moffa och efter lite kaffe blev det full fart på honom. Sedan dök syster Anna med son upp, därefter bondbruden och sedan Kaninmamman ( hoppas att du inte blir arg när jag kallar dig så, om en förklaring behövs så säg till Blogg). Ja just det, två poliser kom också förbi  i förda full mundering men dom var mer intresserade av goda äpplen än av att rulla halmbalar.

Bonden fick sig även en flygtur ner i utgödslingskulverten men bara med ena foten och benet och det andra knäet smällde i betonggolvet. Aj aj och gympaskon saftade fint efter ett dopp i gammal gödsel blandat med vatten efter högtryckstvättning. Handleden fick sig också en knyck och efter balrullningen känner sig bonden nu ganska mör.

Nya tag imorgon, en dag kvar till upplösningen, god kväll Blogg

One thought on “Halmbärgning och en sväng ner i utgödslingen

 1. Hej Bonden!
  Man kan undra varför poliserna vek av från den breda vägen för att i stället ta den smala backen upp till Skena. Måhända sögs de med i den strida ström av hjälpsamma människor som strömmade upp till gården.
  Att flyga på öronen ned i utgödslingskulverten känns som något man inte skulle vilja göra även om det bara är ena benet som dyker ner i sörjan. Det blev ett betongismällt knä och en tillknyckt handled också. Olyckor, stora eller små, kommer alltid olägligt, men nog var det särdeles olägligt just nu. Så nu går jag här och tycker synd om Bonden. Det känns inte fel. Att bry sig om en annan människa är alltid rätt även om man inte kan göra annat än att tycka synd om den människa det gäller.
  Kaninmamman låter trevligt, tycker jag. Ger vi oss i väg söderut och styr åt rätt håll i sydlandet kommer vi till en hönsamamma. Det är en bondmora som av okända skäl kallar sig så. Fast egentligen var det nog hennes bonde som började kalla henne hönsamamma, tror jag.
  Lycka till, Bonden, med upplösningen!

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 14 =