En hektisk morgon

Hej Blogg!

Bonden fick stiga upp i den tidiga timman för att mota ihop några nöt som skulle bli hämtade för att åka till de evigt gröna ängarna. Bonden vill att djuren ska ha en sista natt i det fria under bar himmel och inte stå hopfösta och vänta. En liten chansning är det så klart ifall nötterna inte skulle vara morgonpigga och samarbetsvilliga men det gick bra. Bonden gick med sin högsta marsfart ner i hagen och skramlade med en hink äpplen.

Efter lastningen var det bråttom att få upp barnen och iväg till skolan. Sedan följde snabbpackning av det som skulle med till Bondens egen marknad. Moffa hade fått uppgiften att hämta tillbaka nygjorda isterband från charkmästaren och han levererade precis innan avfärd.

Det gick mycket bra på marknaden och några roligheter hände. Bondbruden säljer stelfrusen lammytterfilé till en kund och försöker förklara att den är färsk bara väldigt kall för det råkade vara för kallt i kylen över natten. Det var sant som hon sa att det var meningen att den skulle vara färsk och det lät så roligt, – nejdå den är inte frusen bara väldigt kall. Filén skulle ha kunnat användas som batong och kunden köpte ett kilo.

Något annat som hände var att den slöa bonden satte sig att vila på frigolitlådan som används som kylförvaring och det sa PANG! ordentligt och så satt bonden bland korvarna, det var många som vände sig om och skrattade.

Trevlans helg Blogg!

One thought on “En hektisk morgon

 1. Hej Bonden!
  Så fint tänkt om djurens sista natt i den här världen. Då och då har jag tänkt att Bondens omtankar om djuren väger tyngre än Bondens omtankar om sig själv. Det är förstås så det skall vara men inte alltid är. Jag har hört djur omtalas som produktionsenheter.
  Någon borde ha tagit en bild av Bonden sittande bland korvar och Bondbruden säljande ett kilo batong. Jag har tidigare aldrig hört talas om att batonger har sålts kilovis. Agata Christie, tror jag att det var, skrev en detektivroman om en, eller om det kanske var två, äldre damer som slog ihjäl sitt offer med en djupfryst och därför stenhård fårfiol. När polisen kom för att förhöra damen eller damerna hade fårfiolen tinats upp och tillagats. Poliserna bjöds på en trevlig middag bestående av mordvapnet.
  Apropå att bli sittande i en raserad frigolitlåda: en mig särdeles närstående släkting köpte en så kallad regissörstol, en enkel, hopfällbar träkonstruktion med säte och ryggstöd av tyg. Stolen kom hem i en låda och skulle sättas ihop av köparen. Denne köpare var så totalt renons på tekniska kunskaper att han knappt visste hur man skruvar ihop en skruv med en mutter. Därför gick det som det gick. När han provsatt stolen slog den ihop som en råttfälla och där satt han fast som i ett skruvstäd utan förmåga att ta sig loss. Hustrun kom så småningom till undsättning. Enligt uppgifter från vanligtvis välunderrättat håll höll hon på att skratta ihjäl sig när hon fick syn på sin för ovanlighetens skull hjälplöse man ligga där på golvet ordentligt hopbuntad och vilt svärjande.
  Nu, min bästa Bonde, skall jag förbereda morgondagens kalopstillagning inför söndagen. Långkok är en matlagningsteknik som tilltalar mig. För det mesta blir det god mat och tillagningen är trevlig, lite gammaldags och hemvävd på något vis.

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 3 =