Slarver

Hej Blogg!

På gårdsplanen traskade 23 busiga och lite vilsna kalvar in, Bonden, barnen och hunden drev försiktigt tillbaka dem till sina mammor på sätern en bra bit bort. Elen i staketet verkade vara utslagen för kalvarna gick på led rakt igenom fjädergringen. Komammorna tittade knappt upp från grönbetet när kalvarna kom tillbaka efter sitt äventyr,  men kalvarna sprang genast fram som magneter och tankade.

Solen sken det doftade nyhuggen skog och på den långsamma promenaden hemåt tittade vi på myror och plockade lite svamp. Allt var så mysigt tills Bonden stack ned handen i fickan och hittade bilnyckeln till bilen som HP skulle köra till nattjobbet, en snabb blick på klockan och katastrofen var ett faktum. Lillebror som hade cykeln med sig for iväg med nyckeln i rasande fart, han var snart tillbaka och berättade att någon kört iväg med en rivstart och sedan i 200 genom svängen.

Skratta inte Blogg för det här var inte roligt för Bonden glömmer nycklar, bankkort tankkort om vartannat och ofta så att det går ut över andra.

2 thoughts on “Slarver

  1. Hårt prövade Bonde!
    Jag tror att Moffa får lämna över Turpinnen till Bonden som verkar behöva den bättre.
    Eller har Bonden kanske en egen Turpinne, annars hade Bonden kanske inte stuckit ner handen i fickan och fått tag i bilnyckeln och kalvarna kanske annars hade drällt ner på stora vägen och orsakat trafikproblem.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 16 =