Vardag

 

Hej Blogg!

Dagarna har fyllts av högtryckstvättning, målning, staketflyttning och annat mer eller mindre nödvändigt. Barnen har börjat skolan och den heta sommaren känns långt bort.

Idag hjälpte Moffa till att skjutsa fyra nötter på den sista resan, vi fick ta två nöt åt gången och en bit åkte vi på det stora blå. Allt från inmotning från hagen till lastning och avlastning gick jätte bra, antagligen berodde det på Moffas turpinne. Turpinnen har alltid haft tur med sig förutom den gången han fäktade tjurar balanserande på en stock i ett lerhav.

Igår gick det inte riktigt lika bra på farmen. Bonden var i ladugården och målade och regnet strilade ner timme efter timme. Bonden väntade på lite uppehåll för att gå och flytta staketet så att nötterna skulle få nytt bete. Men den bonde som väntar, hen väntar ofta för länge för vips så hade nötterna sprängt staketet och gick på grannens frodiga vall.

God kväll Blogg

2 thoughts on “Vardag

  1. Hej Bonden!
    Här har det inte högtryckstvättats utan skurats och duschats och slipats fasader med rotborste, trädgårdsslang och sandpapper. Ett ohyggligt slit och släp från lång, gungande, svajande stege och med surrande bin och getingar som intresserade åskådare.
    Turpinne skulle man ha en! Att turpinnen inte fungerade när Moffa slogs med tjurar seglade omkring i ett lerhav balanserande på en stock är lätt att förstå. En turpinne skulle väl knappt förslå ens om man står på fast mark och försöker sänka ilskna tjurar med rallarsvingar, högerkrokar och uppercuts.
    För en tid sedan såg jag i en science fictionfilm, Star Trek hette den, ett förträffligt stängsel. Det syntes inte förrän någon kom emot det. Då blixtrade det friskt och den emotkommande gjorde en kortare flygfärd. Det vore något att hålla får och nötter på plats med!

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × ett =