Långsam Bonde och rusande tid

Hej Blogg!

Den lyckliga upplösningen på Bondens tillstånd som H skrev i kommentaren är bokat till den fjärde september. Innan dess ska Bonden helst hinna färdigställa ladugården, skicka en del nötter och lamm på slakt, stycka, vara med på marknader, skörda och helst rida in två hingstar.

Bonden lade ribban lite väl högt i ladugården genom att efter mockning i den första fårboxen tvätta, skrapa och sandpappra och måla om. Så nu står en fjärdedel av ladugården färdig bortsett från fönstertvätt och att en ny brygga behöver byggas över utgödslingen.

En andra fjärdedel är tvättat och den sista halvan hade en hög djupströbädd så långt som till i förrgår. Den vanlige Mr Bobcat hade inte tid nu i augusti när han tröskar och höstbrukar så bonden ringde in Mr Bobcat II efter ett tips. Hen var mycket driftig och dök upp halv elva på onsdagskvällen och tyckte att det skulle köras dagen efter. Så fick det bli och som tur var kom Bondbruden och Turbo och hjälpte till med att röja undan och förbereda och sedan blev Turbo kvar i utlastningstraktorn(den som kör gödseln från Bobcaten till gödselplattan) hela dagen.

Bonden och Bondbruden och alla barn for iväg för att hämta nytillverkad korv och passerade då(nästan) Cloetta Chokladfabrik. Barnen ville köpa allt dom såg och Turbo fick en stor burk skumbilar placerad på instrumentbrädan när vi kom hem och så fortsatte han att köra enda tills det blev kväll och färdigt. Ett stort tack till Turbo.

Igår var det höstens första ”Bondens egen marknad” och idag har högtryckstvättning av ladugården fortsatt.

Nu är bonden väldigt långsam och trött.

Trevlans Helg Blogg

2 thoughts on “Långsam Bonde och rusande tid

 1. Hej Bonden!
  Det var bättre förr. Allting var förstås inte bättre, men det fanns inget digitalt strul. Vi skrev med penna eller skrivmaskin på papper. För att skriva och läsa behövdes inga digitala apparater, inga batterier, ingen elektricitet över huvud taget. Stenograferande sekreterare skrev i samma höga takt som man talar.
  Apropå hög takt, Bonden. Du ligger i och arbetar i en faslig takt mot bakgrund av förhandenvarande omständigheter. Självklart är du en mäkta trött och långsam bonde efter detta slit och släp. Har du inte placerat hela långa ribban väl högt? I jämförelse med dig känner jag mig som en riktig slappsvans. Jag är glad över att åtminstone ha klippt sidorna på oxelhäcken. Höjden är avskräckande men jag skall ge mig på den också.
  Det känns fint att läsa det du skriver om Bondbruden och Turbo. Goda, hjälpsamma grannar är oersättliga.
  Du skrev att du är ledsen för det misslyckade fårstängselbygget. Men är det verkligen misslyckat? Jag har aldrig hört någon bonde säga annat än att det finns får som letar sig ut hur väl man än bygger. Förr byggdes stängsel med taggtråd. Ibland med både taggtråd och el. Inte ens det hjälpte. Bönderna i min barndoms sommarlandskap var några gånger varje sommar ute på fårjakt och engagerade oss barn i den.

  Anmäl kommentar

 2. Bäste långsamme Bonde!
  Eftersom undertecknad är minst lika långsam som Bonden så har jag full förståelse för frustrationen. Min långsamhet är i motsats till Bondens inte övergående utan är åldersrelaterad och därmed sannolikt eskalerande. Tycker dock att Bonden ska ta det lite lugnare annars sker den “den lyckliga upplösningen” kanske på en olycklig plats, exempelvis i en fårbox.

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + ett =