Fårtrubbel

Hej Blogg!

Idag har först en kviga rymt från kohagen och sedan åtta får som verkar ha varit på utsidan av fårhagen en längre tid. Fårskallarna på utsidan visar sig bara ibland och när bonden letar är de alltid bortblåsta trots rapporter från förbipasserande.

Nackdelen med bra stängsel är att fåren aldrig hittar in igen men ut verkar det gå att slinka. Idag gjorde bonden en ordentlig operation för att få fatt på fåren det inkluderade letande, lockade, bärande och vallande utan hund.

Om du blogg visste vilket tillstånd bonden är i hade du förstått att detta var ett nästan omöjligt uppdrag att utföra på egen hand. I den kuperade terrängen rörde sig bonden som en snigel genom trollskogen och fällde några tårar över sin otillräcklighet som fåraherde och det misslyckade staketbygget.

3 thoughts on “Fårtrubbel

 1. Bonden är långt ifrån en kass fåraherde, jag tycker den är alldeles strålande! Att det går aningens långsamt har sin orsaker, men sånt löser sig med tiden:) Inte ska bonden behöva vattna skogen på det sättet, då måste du säga till grannen så hon får komma till undsättning!

  Anmäl kommentar

 2. Man brukar säga att “Gräset är grönare på andra sidan”. Men hur Fårskallarna kan tycka att asfaltvägen och Trollskogen är grönare än de fina Skenaängarna är svårt att förstå.
  Å andra sidan kanske det mänskliga skällsordet “Fårskalle” har en viss relevans?
  Nu ser vi fram emot den lyckliga upplösningen av “Bondens tillstånd”.

  Anmäl kommentar

 3. Hej Bonden!
  Långsamt? Jo, men det har, som Bondbruden skriver, sina orsaker. Vår Bonde är en stark och uthållig bonde – som dessutom har varit med förr. Jag kan bara beundra Bonden som klarade av fårtrubblet under den tid som nu är.
  Långsam, förresten, vad skall då jag säga som är världens långsammaste människa?
  Här pågår för övrigt andra sorters trubbel. Blixten slog ner och ställde till det. Jag reste bort ett par dagar med några bekanta och när jag kom tillbaka hade blixten tydligen slagit ned en gång till och röjt om ordentligt i den digitala världen. Den digitala soppan är total.

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − fyra =