Sommarland

Hej Blogg!

Bonden med familj for till ett Sommarland mellan två stora sjöar ett 30 tal mil bort. Vi ville prova på något sådant för barnens skull. Vi skulle övernatta på camping i en liten lekstuga, vilket var något helt nytt för oss.

Efter diverse förberedelser och instruktioner till syster Anna som skulle vara bondevikarie så kom vi iväg. Vi hann till Brahehus innan polisen ringde och sa att det var får på vägen. Som alltid lämnar bonden farmen så får man räkna med att något händer.

Väl framme roade vi oss med diverse karuseller och åkattraktioner både på land och i vatten.

Fram på kvällen tog vi oss ganska utmattade till campingen för att få våran stuga som skulle vara av den lyxigaste sorten. Stugan var liten och man fick gå till ett servicehus för att hämta vatten, diska, besöka toan och duschen. Bonden hade läst att det fanns elgrillar som man kunde använda på campingen och därför tagit med en stor god köttbit till middagen. Det visade sig att grillarna stängdes av klockan fem och fem var nu länge sedan. Vi köpte en engångsgrill och tuttade på, bonden skar upp  köttbiten till tio stora bitar och lyckades klämma på fem på den lilla grillen. Grillkolen kvävdes en aning och resultatet blev fem halvrökta bitar och fem helt råa. Tillagningen fick fortsätta i micro och i kastrull utan fett på kokplatta. Middagen blev sen och nästan oätlig och efter den var det dags att ta en dusch. På en skylt utanför duschen stod det något om manligt och kvinnligt som bonden läste i förbifarten. Där inne stod en naken karl men så är campinglivet tänkte bonden och tog sig en dusch. Efteråt visade det sig att det på dörren var en tydlig man-skylt och att det var kvinnlig och manlig personal som städade.

Efter en natt på en mycket tunn madrass hade bonden fått en ömmande höft av sängens ribbotten och haltade nu fram för nästa dags äventyr.

2 thoughts on “Sommarland

  1. Ja Bonden, livet utanför Gården är fullt av regler, överraskningar och trevligheter.
    Ser fram emot fortsatta rapporter från Bondens händelserika semesterresa.
    Hoppas att fårstängslet kan repareras av gårdsvakten.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + elva =