Curulus canorus

 

Hej Blogg!

I arlamorgnstund kom Ike på att han måste gå på promenad, det var halvskumt ute och alldeles stilla, det doftade äppelblom och gräs och kanske lite dynghög men det känner inte bonden. Några flugfångare och myggjägare kvittrade och göken gol, tack Ike för den fina gökottan.

Ike är bra på många saker, han kan öppna dörrar, hoppa över staket, gå på stegar(halvbra), jaga katter(det får han inte), jaga bort Otto från gräsmattan, hoppa studsmatta med barnen, sno bollar, lägga stenar på gräsmattan. Ja han är bra på nästan allting förutom att valla får. Vi har ännu inte börjat med vallning utan tränar på styrningen. Att ha en hund är långt mycket roligare än jag någonsin kunnat tänka mig.

One thought on “Curulus canorus

 1. Hej Bonden!
  Tänk om Ike lär sig att också öppna stängselgrindar. Och när fåren ser Ike hoppa över stängsel kanske de tänker: ”Aha, stängsel är till för att vi får skall ha något att hoppa över.” De är inte dumma, fåren.
  Ike är inte den enda hund som lägger stenar på gräsmattor. Fastän utan resultat skäller två hundägare här på sina hundar av den anledningen därför att stenarna kan bli farliga projektiler om de träffas av gräsklippares snabbt roterande knivar.
  Tänk så trevligt det skulle vara om några får gick omkring här och ”klippte” gräset på våra stora gemensamma gräsytor i stället för den stora, tunga, dieselmotordrivna maskin som nu gör det. Som omväxling till gräsätandet kunde fåren leka med områdets alla små skrattande, skojiga och leksugna barn. Här finns hundar och katter och några roliga skator som hittar på allehanda hyss åt katterna. Eftersom vi bor vid en havsvik plaskar sjöfåglar omkring i vassen eller simmar där ute i viken. Högt uppe i luften utkämpar ormvråkar luftstrider med andra fåglar.
  Några får mitt i alltihop skulle sätta ytterligare piff på en redan piffig tillvaro.

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 2 =