Färdig stängslat!

Hej Blogg!

Idag blev fårstängslet klart, mycket slit och släp har det varit och en stor del kan jag tacka Moffa för. Det var tur att jag fick med honom i projektet som han inte tyckte var så lockande från början. Bonden är även lite förvånad att inte höstens rymningar förträngts utan att staketet nu står klart, mycket tid och många tusenlappar senare.

Moffa har sågat ner träd i dikena och kört bort minst fem fulla huggarvagnar med traktorn, störat och stolpat. Kört fram traktorn på de mest backiga och trädtäta ställena för att vi ska kunna spänna nätet med lastaren.

I början av stängselbyggandet hade vi riktiga matiga matsäckar men eftersom tiden gick blev det mackor och sedan saft och bullar och den näst sista dagen en flaska vatten. Men det gjorde inte Moffa något för han är av den sorten som jobbar på utan något energiintag och är lika effektiv för det.  Några svordomsharanger får man alltid räkna med för han tål inga motgångar.

Idag var Moffa och hela familjen med  på sista sträckan, kossorna Ada, Maja, Rosa, Sally och Ullis med kalvar och kollegor kom på att dom skulle rymma när elstängslet var nere under byggnationen. Mellanbror motade duktigt iväg dem många gånger. Solen stekte och alla hjälpte till och när sista märlan var spikad firade vi med prinsesstårta. Lite senare blev det bad i en sjö och grillad Ellenfilé.

Moffa åkte hem för att fira med en tupplur och två av danskens kvarlämnade öl.

Tack Moffa utan dig hade inte hagen blivit färdig förrän i höst om den alls hade blivit färdig.

maj 016

One thought on “Färdig stängslat!

 1. Hej Bonden!
  Jag kan inte annat än att sitta här stum av beundran inför Moffa. För en sådan skrivbordsmänniska som jag numera måste betraktas är det hart när obegripligt hur en man orkar göra hål efter hål med ett tungt stålspett och därefter med en tung slägga slå ned stolpe efter stolpe. Inte nog med det, utan först skall det röjas väg för stängslet och sedan skall stängslet upp på stolparna. Dessutom var det hett som i en majbrasa. (Bonden P:s benämning på ett särdeles hett ställe när damer och barn är närvarande.)
  Hurra för Moffa!
  Men har inte också Bonden varit med och slitit?
  Hurra för Bonden!
  Med hurrandet undanstökat undrar jag vad en Ellenfilé är för någonting. Ellen är ett fint och vackert namn som många flickor förr döptes till. Men vilken Ellen kan en filé vara uppkallad efter? En drottning? En prinsessa? Det är väl inte så troligt. Hade inte Bonden en gris som hette Ellen? I så fall kan vi misstänka Bonden för att ha gjort filé av grisen. Eller en del av den.
  En tupplur och två danska öl är ingen dålig avslutning på ett slitsamt arbete.

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + två =