Fårklippning och Jordgubbar

Hej Blogg!

Det är mörkt och bonden har precis kommit in efter sin kvällsrunda i hagen, matning av flasklammet Bert, instängning av hönapöna och några spadtag i jordgubbslandet.

I Jordgubbslandet har en grässvål vuxit in och bonden försöker med en livräddning så här precis innan blomning. Det är tidskrävande för bonden är mycket dålig på att slänga plantor som växer i gångarna och till och med långt utanför landet, dessa räddas och flyttas till raderna men alla får inte plats så bonden blev tvungen att anlägga ett nytt jordgubbsland på ett annat ställe.

Idag har bonden lyckats klippa de åtta sista fåren som varit kvar inne i väntan på lamning, men under pälsen dallrade det av fett och inga juver. Baggen Mumin måste ha misslyckats ganska ordentligt då han bara hade ett tjugotal fruar. Baggen Ingvar hade fyrtiofem och det är bara tre som inte har lammat. Det var en riktig kraftansträngning för bonden att klippa fåren som var högst motvilliga och fick släpas till klippstolen, klippning och klövvård var inte populärt och ut i hagen fick dom tvingas. Ike hjälpte till med att äta upp klövarna.

vår11emaj 001

God kväll Blogg

One thought on “Fårklippning och Jordgubbar

 1. Hej Bonden!
  Oj oj oj. Åtta får. Jag har sett Bonden klippa ett får. Därav förstod jag att om man vill ha hårt arbete plus hård fysisk träning med gymnastiska inslag och träning i brottningsteknik skall man ägna sig åt att klippa ett får. Om man efter att ha klippt det fåret klipper ytterligare sju är man nog färdig för en längre tids vistelse på vilohem efteråt. Fast jag har lagt märke till att Bonden, också andra bönder, besitter beaktningsvärda kroppskrafter. Inte konstigt. Fysisk träning med gymnastik varje dag.
  En gång såg jag Bonden komma flygande genom luften såsom en fotbollsmålvakt för att få fast på ett får som försökte lamma men inte riktigt klarade av det. Jodå, Bonden grabbade tag i fåret och fick ut lammet.
  Jag undrar hur en man i människovärlden skulle klara sig med fyrtiofem fruar. I vart fall skulle det bli en mäkta stor familj.
  I Bondens planterings- och odlarskola är jag redan efter. Det visade sig att den startade i dag vilket jag hade missat. Jag skall försöka ta igen missen i nästa vecka.

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =