Uti vår hage

Idag är det härligt att vara människa sa Moffa när vi satte fårstängsel i solen och grönskan. Det dundrade till på himlen och ett stridsflygplan flög förbi, en bra dag att rasta JAS på tänkte bonden, vi får hoppas att det inte är Ryssen. Staketbyggandet fortsatte och nötterna stod och ropade och småklagade i hörnet på sin hage. Fårskallarna har ännu inte närmat sig det nya stängslet vilket bonden tycker att det är dags att prova fårtätheten på. Men det var ingen som var det minsta intresserad och antagligen görs det inte förrän i augusti när det börjar bli knapert med bete och grönare hos grannen. Om du vill veta sanningen blogg så släppte bonden ut fåren när det fattades fyrahundra meter stängsel upp mot skogen. Gamla stängslet var nedmonterat och det blev inte mycket tid över till att bygga upp det med alla fåren och lammen i ladugården, så bonden släppte ut dem och hoppades på det bästa.

betessläpp2 037

God kväll Blogg

2 thoughts on “Uti vår hage

 1. Var hälsad, Bonden!
  Det är hög tid för mig att börja klass 1 i ”Bondens planterings- och odlarskola”. Förmodligen blir det kvarsittning men det går alltid att försöka.
  Kul idé att utse särskilt lämpliga dagar att rasta JAS på. Förr hade flygvapnet särskilda flygplan för vardera jakt, attack och spaning, alla propellerdrivna, så då hade man behövt en hel bunt särskilda rastdagar.
  Förr darrade man inte bara av skräck för ryssen utan också för något man kallade ”gula faran”. Det var de asiatiska folken man fruktade skulle komma vällande från öster och svepa undan allting i sin väg. Ryssen också. ”Ex oriente lux” lärde vi oss ändå i skolan; ”ljuset kommer från öster”. Just ett snyggt ljus de förväntade sig, de gamle. De hoppades nog också, liksom Bonden, på det bästa.
  Fårskallarna är väl rädda för det nya stängslet. Den skräcken kanske har samma effekt som elektricitet i elstängsel. Ett nytt stängsel varje år så håller sig fårskallarna hemma. Slit och släp.
  Därmed tillönskar jag Bonden en god morgon, dag, afton eller natt beroende på när Bonden läser detta fantastiska aktstycke.

  Anmäl kommentar

 2. Hej jowa! Gula faran låter inget vidare, när jag var liten var jag rädd för atombomber och att ozonlagret skulle försvinna.

  Vi startar bondens odlarskola imorgon.

  Goder afton

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =