Ledig söndag

 

Idag försökte bonden att göra så lite som möjligt och ta en ledig söndag. Under stallperioden brukar bonden ibland fundera på vad man gör en hel helg om man inte har en ladugård att sköta.

januari bullar 030

Bara det nödvändigaste gjordes med djuren och inget byggande på staketet. Bonden fodrade och ströade, nappade flasklammet, mjölkade kon, kokade gröt, bakade bullar, småstädade på kontoret, sågade till de två sista brädorna till golvet som lades en oktobernatt. Tittade på murklor i skogen och njöt av regnet.

God kväll Blogg

2 thoughts on “Ledig söndag

  1. Bonden lyckades göra en hel del trots föresatsen att göra så lite som möjligt denna lediga söndag. Arbetslusten spritter i Bonden som nog inte kan förmå sig till att ligga stilla i gräset en hel dag och titta på molnens flykt över himlavalvet som min flickvän under tonåren och jag ibland gjorde när vi var lediga från skolan. Under ljumma, klara sommarnätter var det en fantastisk upplevelse att ligga där på rygg med den gnistrande himlapällen ovanför sig och i tankarna glida långt bort i evigheten.
    En gång i tiden försökte jag göra sådana läckra kanelbullar som Bonden gjorde på sina lediga söndag, men bullarna blev stenhårda och rätt så svarta. Ungefär varannan gick att äta efter justering med kökskniven och uppmjukning med brynt, smält smör. Det brynta smöret gav kanelbullarna en nötaktig smak till vilken kom ett lätt inslag av sot.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + tolv =