Blixt och dunder och fårstängsel

Hej Blogg!

Bonden sitter här och väntar på blixt och dunder som jag lovat barnen att titta på för att det är lite festligt att titta på det tillsammans, antagligen är det mycket sövande. Jag är i tid för vi trodde att det började vid klockan åtta.

Vet du vad blogg bonden bygger på fårstaketet för att förra höstens eviga rymmande ska upphöra. Ingen kommer att ringa eller köra upp hit och berätta om rymmarna, inga samtal från polisen inga varningar på radio och ingen bonde som går där nere i dimman i gryningen. Men lite tråkigt är det nog också för många var glada och hjälpsamma och det fotograferades och uppdaterades på sociala medier för fullt. Det mest minnesvärda var en cykelklister(barnen sa så när dom var små) som cyklade i full fart med armarna i luften fotograferandes med telefonen rakt igenom fårskocken som skingrades framför hans däck. Hen verkade inte vara rädd för en flygtur, hen kanske hoppades på en mjuk ullandning i så fall.

Lite vardagsdramatik och en högst levande landsbygd försvinner, bonden kommer att bli lite sämre tränad och sova lite bättre på natten.

God kväll Blogg

One thought on “Blixt och dunder och fårstängsel

  1. Hej Bonden!
    ”Fåren är inte dumma och de lurar Bonden varje dag.” Ungefär så står det skrivet i en tidigare Bondeblogg. Vad är det som säger att fåren inte kommer att åtminstone försöka lura Bonden den här gången? De kanske vill upprätthålla rymmartraditionen. Men de lyckas nog inte. Riktiga stängsel håller fåren inne och vargen ute har så kallade experter berättat i massmedia. Vi får förstås hoppas att inte Ike missförstår alltihop och jagar ut fåren.
    Man kan undra vad det är som drar får från gott, grönt gräs till asfalt och grus. Nyligen varnades det i SN för en annan bondes fårflock som hade rymt och sprang omkring på en landsväg i en annan del av Södermanland.
    Från min uppväxt under 1940- och 1950-talen minns jag en korymning därför att rymningsledarkossan var galen och ställde till med stor oreda i grannbyn innan en flock stora, starka karlar utrustade med knölpåkar och kraftiga rep lyckades fånga in den. Det har berättats att fjärdingsmannen (ungefär bypolisen) ensam försökte fånga kossan men tvingades fly för sitt liv och ta skydd bakom kyrkogårdsmuren.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − 10 =