Ike

Hej Blogg!

Det är en hund men en orangutang skulle säkert också kunna vara till hjälp med får på rymmen. Tänk vilken syn utmed stora vägen, en bonde en orangutang och en skock får på grannens klöverfält.

Denna nya vän och kollega började sina dagar på farmen med att yla och skälla några nätter i sträck, bonden fick sova nära hunden på den smala och ganska hårda kökssoffan uppe på skolväskor och boktravar. Var femte minut  fick bonden säga tyst för nu gällde det att HP som övertalats till hundlyckan inte skulle märka något och bli missnöjd och vilja reklamera odågan.   Bonden blev trött och hunden likaså och på den femte dagen sov han som en stock till klockan sex. Han heter Ike ett typiskt svenskt namn enligt uppfödaren,  vi funderar på att kalla honom något annat, har du något förslag blogg?

2 thoughts on “Ike

 1. Hej Bonden!
  Jag har hittills bara känt till en Ike. Han var amerikansk general under andra världskriget. År 1953 blev han USA:s president. Det var samma år som jag bytte folkskolan mot läroverket. Det är därför jag minns det. Dwight D. Eisenhower hette denne amerikanske Ike egentligen.
  I min barndom var Karo ett vanligt hundnamn. Före min tid hade tant E en schäfer som hette Lisa. En nutida bekants svarta och lurviga hund heter Ludde. En annan vovve, nyligen till hundhimlen uppfaren, hette Napoleon, kallades Nappe. Ge aldrig Ike braliner; choklad kan vara ett livsfarligt gift för hundar fick Nappes husse och matte veta när det var för sent.
  Asta, Kicken, Rolf, Kaj, Våfflan, Olsson, Antikatt, Bella, Antonius och Pärra är namn på andra hundar vilkas vägar har korsat mina. Bonden A hade en gårdvar som hette Bonden. Gårdvar kallades en sådan hund som vaktade en gård. De skällde ofta och kunde vara aggressiva. På varenda gård fanns det en hund eller flera och alla hade namn.
  Där fanns en gång i tiden en vänlig gammal bondmora vars lilla tillgivna hund hette Esmeralda. Hon hade en rosett mellan öronen. Hunden, alltså, inte den gamla bondmoran.
  Lycka till med din nya vän och arbetskamrat, Bonden!

  Anmäl kommentar

  1. Hej Bonden! Namnförslag? Om inte Ike duger så varför inte Like? Antar att bonden gillar hunden…
   Annat förslag är Lajka men ryskt namn kanske inte är rätt i nuläget. Lajka lär f ö har dött i rymdkapseln efter bara några timmar, så det faller kanske av den orsaken. Tror att Lajka betyder “skällaren”.
   Ha det bra, både Bonde och hund!

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + 8 =