Min nya vän

Hej Blogg!

Nu är han här min nya arbetskamrat, hen sägs vara glad, klok, arbetsvillig, humoristisk och sakna på/av knapp. Bruksanvisningen har jag inte läst. När jag var liten drömde jag ofta om en sådan som du och knackade dörr för att låna dina släktingar. Inatt drömde jag att du redan var här att vi satt hela familjen runt bordet och du på en egen stol, från en tallrik åt du braliner(hemska tanke). Jag vaknade av att det knackade på dörren och det var du som kom från fjärran land. Det sista var ingen dröm.

3 thoughts on “Min nya vän

 1. Hej Bonden!

  Av vem fick jag två sockerstinna braliner till kaffet härom kvällen? Jo, av en tandläkare.

  En orangutang är väl ingen tokig gissning. En orangutang skulle säkert underhålla Bonden och djuren med allehanda skämtsamma upptåg både i och utanför ladugården. Orangutangers arbetsvillighet är nog inte vara mycket att hurra för. Med en orangutang i ladugården blir nog risken för kaos rätt stor.

  Hästar har Bonden redan; en traktor också. Annars skulle en urstark, mysig ardennerhäst vara ett trevligt inslag på Skena. Bonden skulle förstås inte kunna sätta en skopa på en ardennerhäst, men annars är nog en ardennerhäst en av de bästa arbetskamrater en bonde kan ha. Ingen diesel går det åt och inga dieselavgaser släpps ut.

  Inte vet jag om hundar åtföljs av bruksanvisning. Men hundar kan vara glada, kloka, arbetsvilliga, humoristiska och de saknar på/av knapp. Dessutom kan hundar sitta på stolar och om man sätter en tallrik braliner framför dem äter de nog upp bralinerna.

  Det är inte lätt att gissa sig till vad Bonden hittar på. Nu är vi Bondebloggenläsare hiskligt nyfikna på vad det kan vara den här gången och ser fram mot snar nyfikenhetsbefrielse.

  Anmäl kommentar

 2. Troligen en vallhund. I fortsättningen behövs inga stängsel på Skena och trafiken på gamla riksvägen kan rulla ostört. Ha det bra Bonden när du sitter lugnt och tittar på när din nya arbetskamrat jobbar.

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 19 =