Kulafton

Hej Blogg!

Ljusafton, Kulafton, Knotafton som dom sa i julkalendern blev en lyckad dag. Barnen var små änglar som bara exploderade några gånger. Köttbullarna rullades kantiga, kalkonen fylldes med godsaker och syddes ihop med ett suturset, Tjammo bärgades och en kalv svällde upp och fick trumsjuka lagom till Kalle Ankas Jul. Stämningen var på topp och Tomten dök upp precis när det var dags för julmat, han var inte hungrig och tyckte att det var olidligt varmt i huset och svettades i skägget. Gästerna är frusna av sig så det eldas ordentligt från morgon till kväll. Det var så varmt och trevligt i huset att bina som i somras flyttade in i den ena skorsten började evakuera genom kakelugnen och in  i gästernas rum. Gästerna hade också problem med ett annat odjur vid tvåtiden i natt. Bonden hade precis lagt huvudet på kudden när kalla vindar började vina genom huset. Bonden trippade nedför trappan och möter först Gosan2  springande i panik och efter katten gästerna på rad med en sopkvast i högsta hugg. Gosan skulle sopas ut men det enda som försvann var stugvärmen.

2 thoughts on “Kulafton

  1. Ha ha jag dör så komiskt. Bonden eldar så att gästerna skall få det varmt och sen släpper gästerna ut värmen. De måste bo i hyreshus där värmen ingår i hyran tänker jag. Och kalven som ställde upp och fick trumsjuka. Det var ju hyggligt av den…. Bra timing de har kreaturen.

    Anmäl kommentar

  2. Hej Bonden!
    Jakten efter Gosan II med midvinternattens isvindar svepande genom huset, kattjagande, kvastsvingande julgäster på rad och Bonden trippande nedför trappan till övervåningen kunde ha varit ett inslag i Julkalendern. Om den jagande församlingen också uppgav stridstjut förtäljer inte bloggen.

    Att kattjakten inte ledde till önskat resultat utan bara till att stugvärmen försvann förvånar inte. Kattjakt är nog den svåraste formen av jakt näst efter jakt på vildsvin. Vildsvin sägs ha förmågan att blixtsnabbt kunna transformera sig till andeväsen och försvinna in i dimmorna framför ögonen på jägaren. Katter är snabbtänkta strateger, viga och lättrörliga. Endast erfarna kattjägare kan jaga ut en katt ur ett hus enligt min erfarenhet. Vi andra får försöka ta ett stadigt grepp om katten och bära ut den – vilket kan vara nog så svårt eftersom katten först måste fångas in. Använd lasso, den som kan.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 16 =