Kulmarknad

Oceanerna av tid slöks upp av allt möjligt. Det var nötköttshämtning och sena förberedelser långt in på natta för att Bonden och Bondbruden skulle stiga upp tidigt på fredag morgon för att åka till storstaden och torga. Detta blev en otroligt utmattande upplevelse för bonden. Upp klockan fem och iväg, torgandet skulle ske inomhus på innegården i en stor byggnad med en mängd olika företag. Det var en ytterst artificiell miljö, stark belysning från alla håll, runda (gräs)mattor,  möbler i grupper med parasoller och en bambuskog av gröna plaströr. När vi skulle komma hit sades det i förväg att det inte fick lukta? Ingen korvkokning och bonden vågade inget annat än att duscha, tovorna i håret fick gömmas i en knut.  Kanske var det på grund av allergier eller så var det fastighetsskötarna som det kryllade av som inte ville ha ovanliga dofter i huset. När vi kom och började packa upp så körde en av dem runt med ett jättelikt monster till städmaskin. Fastighetsskötarna bjöd på glögg och det kom även ett kvalitetsluciatåg, med levande ljus och lingonkransar och röda sidenband och den skönaste sång i höga toner. Det här var inte vad bonden var van vid från byskolan här i närheten. Försäljningen av förpackade korvar, rökt lamm, lamskinn och Bondbrudens fina tovade alster gick strålande. Plötsligt när det var fullt av kunder fick bonden se att en dam lagt lammskinn på golvet och nu trampade hon på ett med sina klackskor, vilken förnedring! Bonden som brukar säga till kunderna att skinnen absolut inte får ligga på golvet.  Vips så var allt folk borta, nu var det tydligen arbetstid igen. Bonden liksom drogs till en av de där soffgrupperna på andra sidan bambuskogen och låg där och slumrade med kassaskrinet skymtande mellan plaststammarna.  Bonden slumrade lite och tänkte på hur man snabbt skulle kunna hoppa genom skogen om någon ryckte till sig kassaskåpet, sedan somna bonden. Som tur var Bondbruden piggare och klarade sig bättre i den här miljön. Bondbruden satt och funderade på hur många får man skulle kunna ha på den rymliga innergården och hur mycket glädje dom skulle sprida här i huset.  Rätt vad det var dök syster Allan med vännen Valle upp, dom hade enkelt tagit sig igenom husets säkerhetsspärrar.

Nej nu blogg är det för sent jag fortsätter kanske en annan gång.

God kväller

4 thoughts on “Kulmarknad

 1. Det är nog tur att Bonden tar sig till storstaden med sina alster, storstadsborna skulle nog inte klara att komma ut till verkligheten. Kan se framför mig hur storstadsdamen lägger fårskinnsfällen på lagårdsbacken och provgår på den:-)

  Anmäl kommentar

 2. Hej Bonden!
  Det var en besynnerlig marknad inomhus med parasoller, runda gräsmattor plastbambuskog, soffor och säkerhetsspärrar. Jag har då aldrig hört på maken, som en viss tant brukade utropa. Nå, men huvudsaken är väl att försäljningen gick strålande så att kulorna rullade in i kassaskåpet.
  Får kan sprida glädje överallt och skulle säkert sätta piff på de flesta innergårdsmiljöer. Här har vi inga innergårdar men gott om stora gräsmattor som jag tror att ett gäng får skulle kunna sätta sprätt på. Det vore trevligt att få gräset klippt av får i stället för av en stor, nästan ett ton tung maskin driven av en dånande dieselmotor. Fåren skulle inte bara vara gräsklippare, de skulle också ge barnen i området glädjefnatt. Förmodligen finns det de som skulle få någon annan sorts fnatt också. Sådana smällar får man ta. Barnens glädjefnatt väger tyngst och får anses ha företräde framför negativ fnatt.
  Oj, så sent det blev. Så blir det i juletider när man skall göra allt möjligt på kort tid och vanligtvis gör det mesta i sista minuten – för att inte säga i sista sekunden.
  God afton, Bonden.

  Anmäl kommentar

 3. Hej Blogg!
  Vad är det med dig? Jag kan inte logga in och jag hade en hel massa att berätta, bland annat om vad suggorna Ellen och Matilda gjorde igår natt.
  Snälla Blogg släpp on mig!

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + ett =