Sandbergs Gräv med hjälp av Hönapöna

Hej Blogg!
Sandberg har varit här för att gräva ned dränering och en vattenledningen utanför garage och lösdrift. Moffa och ett stort knippe hönapöna var snart på plats för att hjälpa till. Hönapöna var i högsta grad delaktiga när jorden vändes upp. Hönorna var bredvid framför bakom och ibland under grävmaskinen och krafsade och pickade frenetiskt. Hönorna gick också uppe på jordhögarna och sprätte och några trillade i det färdiga diket som dräneringsslangen skulle ligga i, dessa stod och hoppade mot kanterna och fick räddas upp. När Sandberg och Moffa varit på lunch fick dom handgräva upp det som hönorna grävt ned under tiden innan slangen kunde läggas på plats. Om Sandberg någon gång tappade tålamodet och begravde en höna med en skopa förtäljer inte historien. Hönorna var mycket uthålliga, en lång arbetsdag var inget problem, det var först när mörkret lade sig över gården som det bara blev Sandberg kvar.

Tyvärr så hade jag inte kameran med mig men jag hoppas att ni kan se en bild framför er.

Hejdå Blogg, nu skabonden gå på kvällsrunda i ladugård och hagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − femton =