Älgjakt och telefonsamtal

Hej kära Blogg!
Idag ringde en kille från SN och undrade hur det gick med dig, han ville komma till farmen imorgon och göra ett reportage och tyckte att bonden skulle göra ett ryck med dig. Han sa att du var mycket uppskattad och då blev bonden såklart smickrad. Bonden var ändå lite tjurig och berättade om skickade mail med en viss fråga (som ni säkert minns) utan att ens få ett svar. Nu skulle saken direkt undersökas och han skulle återkomma.

Nu ska jag berätta vad som hände i måndags morse. Dansken och fårklipperskan hade varit här i några dagar och Dansken väntade på älgjaktens första dag innan dom skulle styra söderöver igen. Bonden hade haft mannen som kör ut gödsel här veckan innan och pratat med honom om en bit på odlingen som behövde putsas av, gör gärna det när du är ute och far med maskinen sa bonden. Problemet var det att han visst var ute och for på älgjaktens första morgon precis när jägarna satt sig vid sina poster, han kom med strålkastare och ett fasligt motorljud och började fara runt på fältet.
Bonden hade halvsovit och hörde ett bullrande ljud och tänkte att det var värst vad det låter när denandra jägarens nya bil åker förbi. Någon timma senare såg bonden till sin förskräckelse traktorn fara tillbaka och insåg nu vad som hade hänt. Gissa om Dansken och fyrbarnspappan som kan komma hemifrån för jakt ungefär en gång om året var glada?

Hejdå Blogg, kanske ses vi igen, kanske inte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + 17 =