På tur

Hej Blogg!
Efter lite sådd, grisskötsel, djurräkning och hagbyte där en nöt voltade över ett staket istället för att gå igenom en grind for bonden med familj på stadstur. Stadsturen gick till E-tuna på en kombinerad nytta med nöjestur, under bilfärden tittade bonden på hagmarker, ekar och mulljordar. Chauffören tittade på hus och kjoltyg som han själv uttryckte det.

Vi traskade genom staden i ett sävligt tempo och det var verkligen utmattande att gå långsamt och stanna hela tiden. Bonden är van att inte gå någonstans utan att tänka på logistiken, ta med en hink eller en kalv, hit eller dit. Vi åt gott och för mycket och åkte hemåt en bra bit in på kvällen, på hemvägen åkte vi förbi Tjammo och drack te.

När vi kom hem var det nästan helt mörkt och i trädgården bakom några buskar stod två kor. Det slår aldrig fel det där med att något händer om bonden lämnar farmen.

God kväller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =