Lite mer släpp

Hej Blogg!
Egentligen så orkar jag inte med dig för jag är trött och kom precis in från ladugården men jag tänkte att ni någon gång kan få lite uppföljning om vad som sker.

Bonden lyckades köra iväg fyra kalvar till samma ställe som igår och sedan fick bonden för sig att det säkert är lätt att köra några kor med kalv till en hage genom att ta kalven i grimma och gå in i transporten. Det var inte så enkelt som bonden tänkt och efter knappt en timme med första kon var bonden sprutbajslackerad och bytte ko, nästa ko gick in efter ett tag men det var inte helt riskfritt att stänga bakluckan. Dagis tiden var nu ute och bonden lämnade av ko och kalv i hagen på vägen dit.
På väg från dagis ringer det från granngården där jag lämnat kalvarna tidigareoch nu var det en av de nya som rymt. Hem och koppla av hästtransporten och iväg på kojakt som var lyckosam, men Ida var fortfarande borta.

Hem igen och laga mat och plantera om tomater och lyssna på läxläsning och lägga barn och ut i ladugården igen. Nu tog bonden kalven till kossan som vägrade åka transport i grimma för att gå/putta till hagen medden ganska arga kossan lösgåendepasserandes tre trädgårdar. Bonden fick tarisken att bli skadeståndsskyldig men det gick bra för kossan lämnade inte kalven många meter. Hem igen och nu var det halvmörkt ute och bonden hör att nötterna i vallgatan är lite upprörda och går dit. I buskarna smyger någon som nog är Ida men det får vi veta säkert imorgon.

Hej Hopp Blogg! kor är inte alls dumma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × ett =