Kalvsläppet som gick åt pipsvängen

Hej Blogg!
Idag skulle bonden och barnen bara kasta in några kalvar i hästtransporten och åka och lämna i grannens hage. Klockan började närma sig kväll och det fanns mycket kvar att göra i ladugården så bonden tänkte att lastning och avstjälpning får ta ungefär en halvtimme. Lastning gick ganska bra och avstjälpningen, sedan följde lite spring och skutt i hagen innan Ida sprang genom staketet och försvann in i skogen.
Mamman på granngården försäkrade att pappan på granngården såg efter mina pojkar när jag från andra sidan hagen såg att det fiskades i poolen. Jag ogillar att ha dålig uppsikt över barnen och vatten är jag alltid rädd för. Jag gick en liten repa i skogen och sedan tillbaka mot barnen och på håll såg jag dem köra en trampbil mot nedfartsvägen som är mycket brant och kurvig ned mot stora vägen. Barnen försvann bakom några buskar och jag sprang bort till bilen och körde efter, bakom buskaget kom två av barnen gående och sa att den tredje kört snabbt. Jag körde ned med hästtransporten sladdande efter och längst ned på gärdet stod en oskadd rallyförare som sa att kedjan hoppat och att det inte gick att bromsa, hur han klarade svängarna vet jag inte.
Jag blev arg och galen och skrek och härjade om att man inte kan lämna barnen utan uppsikt i fem minuter. Sedan förklarade jag att jag blev rädd det var därför jag blev så arg, inga förrymda kalvar i världen är så viktiga som barnen.

Barnen fick skjutsas hem till HP som egentligen var på språng och jag gick på kalvspårning med grannmamman. Vi såg lite spår i skogen där det var kärrigt men sedan var det svårt att följa, vi scannade av ett stort område. I skogen fanns många jakttorn och på tillbakavägen kom en jeep som det stod HUNTER på körande på en skogsväg, det började kännas lite som i filmen Jägarna.

Efter tre timmar när det mörknat kom jag hem frusen med blöta fötter och kalven hade jag inte sett röken av. Någon var missnöjd över att mina grejer alltid går först att min tid är viktigast och att det alltid händer saker. Jag gick till ladugården för ett par timmars jobb och han for iväg.

God natt Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − två =