April april

Hej Blogg!
Bonden har haft stora problem med utgödslingen på sistone och stora mängder halm har fått grävas upp ur kulverten för hand, men det kan alltid bli värre som ni vet.
Bonden puttade på gödsel i utgödslingen och plötsligt föll guldgrepen av skaftet och ned i gapet, bonden sprang som blixten och stängde av och hoppades att tryckaren inte skulle ha gått ned. Genom ett mirakel så kunde bonden få upp guldgrepen efter en större utgrävning och undvek ett större eller mindre haveri.

Igår skulle bonden och Moffa röja lite i dikeskanteni enhage. Röjsågen hade grästrimmer på sig och ingenstans fanns klinga och tillbehör så vi får börja med lite större buskar sa Moffa och traskade ner i hagen. Bonden kom strax efter och Moffa hade redan avverkat stora mängder på kort tid, buskar, grenar och träd. Moffa vet hur det här med röjning ska göras ordentligt och fint blev det.

Vet du blogg förresten hur svårt det är att få eld, man kan tro att det bara är att tutta på men icke det slocknar hur lätt som helst. Förr i tiden ringdes syster Vet in när det var eldningsdags för hon är en mästare på att göra brasor . Har jag förresten berättat för dig blogg om när hon nära på eldade upp gammelfarfar och en bensindunk i en rejäl gräsbrand?

Idag ville Moffa ut och provköra den nya muttern som snurrar åt fel håll som han köpt för 45 riksdaler till röjsågen. Men precis då blev det ett riktigt aprilväder och det började att hagla och blåsa förskräckligt. Bonden som skulle samla ihop buskarna och elda upp föreslog våfflor och kaffe istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × tre =