Kvällstur med Tuttifrutta

Hej Blogg!
Bonden har precis varit ute och matat Lammiflammi och Tuttifrutta som barnen kallar flasklammen. Bonden har också bäddat med ny halm på ko-BB där det är full fart det nästan sprutar ut kalvar och skitas ned som aldrig förr.

Tuttifrutta följer bonden överallt, upp för den branta trappan till skullen för att kasta ned halm och måste sedan bäras ned, till traktorn och står i vägen, till hönshuset för att plocka ägg, in i serveringsgången där bonden värmer mjölk.

Serveringsgången har svängdörr med ett fönster och ibland följer lammet med in och blir kvar, han står då och hoppar upp och bääar så han syns i fönstret likt en seriefigur inifrån ladugården. Tuttifrutta är också väldigt irriterande när bonden ska hälla över mjölk i nappflaskan då hoppar han rakt upp på bonden med alla fyra fötterna så att bonden spiller och blir galen. Tuttifrutta försöker också att följa med bonden in i boningshuset men där blir det stopp. Lammiflammi håller en lägre profil och kommer oftast bara fram när han är hungrig.

God kväller blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =