Farmstjärna

Hej Blogg!
Mitt på fredagen rullade filmteamet bestående av två bussar en bil och fem personer in på farmen. Solen sken och bonden körde foder med traktorn och första scenen började förberedas.

Kameramannen skulle stå inne i hönshuset med en stor ställning och filma ut genom fönstret med höns i förgrunden och bonden gåendes med en skotkärra i bakgrunden. Storebror var hönsskötare och satte höns fint i fönstret, hönsen trodde nog att det var nya sittpinnar och en underlig exklusive foderautomat som riggades upp.
Kör skreks det från hönshuset och bonden började traska med skotkärran och efter ett par vändor av omtagning anslöt flasklammen i hasorna på bonden. Kameramannen tyckte att det var en strålande ide´ men lammen måste såklart gå på rätt sätt vilket dom såklart inte gjorde utan vände tvärt mitt i scenen.
Efter en stund tröttnade lammen och gick sin väg då föreslog bonden att suggorna Pippi och Ellen skulle gå med istället. Bonden överdrev lite och sa att grisar är lätthanterliga och följer efter mat. Bakom scenen var det hemskt roligt då en i filmteamet som skulle hjälpa till var livrädd för grisarna och hoppa runt och skrek, mat spilldes på marken och grisarna växte fast, hönsen avgick från sina poster och det var bara bonden som jag tror skötte sig. Omtagning! Bilden sitter inte skreks det från hönshuset.

Att filma djur och barn är det svåraste och tätt efter det kommer nog bonden, det blev sex scener och kväll innan det var klart. Det var en lång rolig eftermiddag och alla var så hjälpsamma med barnpassning, fodring och mjölkning.

När filmteamet farit och bonden gick tillbaka till ladugården föddes tre små lamm och bonden hade några timmars jobb framför sig något fredagsmys var det inte tal om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + tio =