Blomma har ordet

Det är jag 1376 Blomma som skriver. Ja tänkte berätta om en lite otrevlig händelse. Efter att jag slog hastighetsrekord i kalvning och fått en liten blev jag krasslig, åt och drack dåligt i flera dagar.

Bonden sprang här stup i ett med olika drinkar och det godaste hö. Tillslut ringde bonden in syster vet som kom farande hon klämde och kände på mig och skakade på huvudet. Själv var hon inte i bästa form och kunde inte resa sig från sittande utan draghjälp och så dömde hon ut mig! Jag hittar inget fel men den här kan du inte ha kvar sa hon till bonden.

Senare på kvällen när bonden var ute åt ja lite hö och försökte se pigg ut. Dagen efter fortsatte ja att äta och såg att bonden gick förbi mig och såg ledsen ut med en underligt verktyg och en stor kniv. Sedan kom bonden med en grimma och ledde ut mig ur boxen. Jag bångstyrade mig lite sprang och hoppade stannade och åt av fårens mat och slickade på en saltsten. Halvvägs till logen stannade bonden och tog upp telefonen, hon ringde och verkade rådgöra med någon, måste det ske idag hörde jag bonden säga. Bonden la på luren och vi fortsatte mot logen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 19 =