Vedhuggning

Hej Blogg!
Nu tror ni att jag varit duktig och släpat och slitit själv men så var det alls inte.

Häromdagen var Moffa hos syster Vet för att hjälpa till. När han kom hit sedan sa han att vissa jobbar förebyggande(syster Vet) och andra åtgärdande(bonden).

Veden hade börjat sina i vedboden och Moffa föreslog en ny torrakehuggning. Moffa körde till skogs med traktor och all nödvändig utrustning man kan behöva, det var två motorsågar, olja, bensin, verktygsknyte och några konstiga stora krokar.
Efter traktorn kom bonden på sparken och Moffa körde rakt in i skogen över stock och sten. Det tog bara ett litet kick så var två träd proffsigt fällda av Moffa och bondenkastade kutsarna i skopan. Nu var det precisionskörning för att ta sig ur skogen med överfull skoppa, tre tappade kutsar gav tre minuspoäng till Moffa. Bonden trodde att det skulle gå värre än så för på ett ställe där det lutade nedåt och han skulle göra en kraftig sväng såg det ut att bära av rakt in i ett stort träd.

Hemma igen åkte bonden efter huggkubben, det är det ni ser på bilden. Sedan högg Moffa upp veden och bonden satt mest på sparken och solade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju − tre =