Telefonslarv

Jag måste berätta för dig blogg om något lite tokroligt som hände förra veckan. På morgonen försvann min telefon men det är alls inget ovanligt för det sker oftast varje dag. Jag ringdetelefonen utan svaroch efter en stunds letande återfanns den i diskmaskinen.

På eftermiddagen åkte bonden och barnen till Tjammo en sväng och på kvällen anade jag att jag tappat den igen, hos henne. Jag ringde telefonen vid midnatt men ingen svarade.

På morgonen ringde farmor och sa att hon hört ett fasligt pipande från en fåtölj och grävt fram min telefon. Hon sa att det ringer och piper hela tiden, bonden sa att då får du ha kontorstid idag och svara i den. Samtidigt som vi pratade hörde jag hur telefonen SMSpep, ringde och körde alarm med jämna mellanrum. Tjammo försökte svara när sms signalen kom, Hallå! Skrek hon, bonden försökte förklara skillnaden flera gånger men det hjälpte inte det minsta. När alarmet gick igång på nytt försöktebondendirigera henne till att stänga av det men det var också lönlöst. Jag kan tillägga att det här är enkel gammal knapptelefon.

Efter ett par timmar ringde Tjammo mig igen och sa att hon inte kan ha kvar den längre och att hon hade ordnat med en chaufför som skulle följa med och lämna telefonen.Kom gärna framåt kvällen så att jag hinner jobba i ladugården sa bonden men det lyssnade inte Tjammo på.

Bondbruden var här och övade sig riktigt duktigt på att hantera utgödslingen.Samtidigt lyckades bonden köra fast med traktorn när första skopan med ensilage skulle tippas i. Traktorn borrade sig sakta nedåt i isen med bakhjulen, det gick inte heller att putta sig loss med skopan för framför stod den urgamla skrangliga avlastarvagnen. Det var nu dags att dra en livlina och ringa grannen med, ja ni vet vem.

Efter utgödslandet klippte bonden och bondbruden några får men snart dök Tjammo och chauffören upp i ladugården. Jag vet inte hur dom tog sig över den glashala ladugårdsplanen med hela lårbenshalsar men nu stod dom på foderbordet och ville ha kaffe. Jag ska bara sa bonden och skickade iväg Tjammo nedåt huset på spark, då kom grannen för att dra loss traktorn. Ska bara blev minst en timme för nötterna ville såklart ha matpåfyllning innan kaffet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 + nitton =