Dramatik på farmen

Hej Blogg!
Idag har det inte gått bra på farmen.

Hela jullovet har jag tjatat på barnen att inte gå upp tidigt och väcka varandra eller dom vuxna, det har inte fungerat tills idag. När jag stiger upp och tittar ut genom balkongfönstret ser jag en stor drös med nötter som åker skridskor på klövarna på den hala vägen och springer hit och dit överallt. Mellanbror sa att han sett djuren för länge sedan men inte väckt mig som han lovat.

Jag gick ut och bakom ladgården var förödelsen än större. Nötterna hade först raserat sitt staket och sedan hela lilla fårboxens rastgård som nu hängde runt benen på några nötter som stod och tuggade och glodde i silon.

Fåren var på ladugårdens framsida och stod och tryckte och i fårens box stod ett gäng nötter som hade förvandlat ströbädden till brun och kladdig, det sista bonden hade gjort igår kväll var att ströa fint hos fåren.

Efter en stunds motande kom HP till undsättning iförd vita mjukisbyxor och stövlar den här gången. En kossa gick in under päronträdet och fastnade med svansen i barnens gunga. Jag trorinte om ni tål att höra vad som hände sedan så jag byter ämne.

När nötterna och fåren var tillbaka på sina rätta platser tog bonden med sig lite vete och gick till hönsen på vägen in. Hönsen hade tagit sig från hönsavdelningen och in i boden där dom ätit upp en halv säck med värpfoder, spridit ut blomkrukor och diverse andra saker och värpt så det sprutade överallt. Bonden motade tillbaka hönsen och plockade med sig några ägg och gick in och drack kaffe och åt omelett.

Efter kaffet följde barnen med ut ochbonden hade förvarnat om att nötterna hade gått hårt åt deras snökoja/affär. Snöhuset var raserat och guldtackorna utspridda men barnen tog det med ro, fårpluttar och koskit sopades undan och guldsmedsaffären kunde snart öppna igen.

God kväll blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − sjutton =