Utmaningar

Hej Blogg!
Det är inte alls er läsare jag vill göra slut med utan SN men det är en historia jag berättar en annan dag.

På eftermiddagen åkte bonden och barnen till Kiladalens slalombacke för säsongens första åk. Storebror och mellanbror åkte så snön sprutade och jag och lillebror försökte ta oss ned helskinnade. Det började med att vi knappt tog oss fram till backen för att den lilla skogsvägen sista biten var mycket hal, vi fick möte i en backe och var tvungna att stanna och det gick inte att komma igång igen. Den mötande bilen körde sin väg.

Ett delprojekt vid skidåkningen är att få fast alla pjäxor, skidor och hjälmar så att allt sitter bra. Efter sisådär en halvtimme var lillebror och jag framme vid liften och då hade dom andra redan åkt flera gånger.
Vi hängde oss fast i en lift, lillebror på mitt knä, ålandes och körandes kors och tvärs med sina skidor över och under mina. Liften gick på en ganska smal upphöjt snöbana och det var svårt att hålla kursen. Jag upprepade håll ordning på skidorna, spetsarna framåt, snart hoppar vi av. Nej jag vill inte släppa jag vill upp på svarta toppen sa lillebror.
Tjugo minuter senare hade vi tagit oss 200 meter nedåt med en fallhöjd på 50 meter. Vi provade diverse olika sätt att ta oss ned, efter ett tips tjudrade jag lillebror i en longerlina och körde bakom och bromsade, den metoden var en ren katastrof, han hittade inte balansen och föll var femte meter.

Djuren har fått en sen matpåfyllning och Julbocken från H hade rymt och sprungit runt och bajsat och stökat till i ladugården. Kossan är mjölkad och alla är nöjda.

Att åka skidor är en utmaning även för en bonde som tror att hon kan klara allt plätt som en lätt. Nästa utmaning jag tänkte prova på är att åka på charter, vad tror ni om det?

God Natt blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + sjutton =