Gott Nytt År

Hej Blogg!
Idag har skötseln av farmen klarats av lätt, betydligt lättare än på Julafton då bonden blev avbruten av snöplogning och fastkörning i backen. Idag kom Moffa och hjälpte till med att köra foder och syster Anna kom och livade upp gården med nyårsfirare från storstaden för att rida och mjölka. Storstadsbona tyckte att det var halkigt och hade dålig ”vara på landet” uthållighet.

Tangomormor kom och lämnade tillbaka mellanbror som varit hos henne i ett par dagar, hon återlämnade ett monster som hade varit en gullegris hos henne. Med sig tillbaka tog hon en lammstek som via kurir skulle till syster Allans obligatoriska Nyårsmeny, och en katt. Den var halvdåligt tinad, steken alltså så jag hoppas att inte gästerna hinner svälta innan den är klar. Katten var halv eller helvild, vilket får vi säkert höra imorgon.

Mormor har varit kattlös en tid och har gått och sneglat på en liten katt här hos oss och idag hade hon med sig transportburen. Bonden lockade in katten i buren och mormor var nöjd. Då kom Moffa och sa att du kan räkna med att det är en vildkatt som är van att hitta sin mat själv, kanske syfta han på mormors kanin Tota. Bonden har tidigare sagt att ladugårdskatter som får flytta in och leva onyttigt lyxliv blir så tacksamma och trevliga. Mormor såg nu katten hängande i tapeterna framför sig men den fick följa med. I kväll skulle mormor på Nyårstango och det är bara att hoppas att katten sköter sig på hemaplan.

Som avslutning på ladugårdsturen kom grannen med Nya gröna traktorn med en räkning på 400 halmbalar och lite annat.

Bonden gör Dulce de Leche och lillebror säger att han blir stel i huvudet
Om han inte får efterätten snart.

Gott Nytt År Blogg! Ps. jag funderar på att göra slut med dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 4 =