Klappjägare och vedhuggning

Hej Blogg!
Nu är det Jul igen.

Vid niotiden kom en julklappsjägare och köpte två finfina skinn. Klappjägaren ringde först och frågade om det gick att komma förbi, när det kunde passa isåfall. Kom hit när du vill det går bra i natt eller imorgon sa bonden. Bra, då packar jag in frun och tittar förbi sa klappjägaren.

Julen är räddad för idag har hela bondefamiljen med hjälp av Moffa huggit ved. Ena brodern åkte och hoppade med sin snowracer och ropade titta på mig hela tiden, det två andra var mest intresserade av att elda ris och äta korv.

Efter en liten motgång med ett skuret svärd i motorsågen så förvandlades två torrrakor till ved och kastats in i hästtransporten. Plötsligt såg Moffa väldigt allvarig ut och gick iväg en sväng på skogsvägen men var snart tillbaka. Nu måste vi lägga upp en strategi, sa han. Man kunde nästan tro att det var ett anfall på gång från vedhuggare i grannskogarna eller en lavin på väg.

Fortsättning följer….


Eftersom vi/jag saknar framförhållning så är det alltid torrakor, träd som står döda och torra på rot som gäller. Här hjälper lillebror till med kutsarna vid en sommarhuggning.

God Jul blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =