Hekebab och plockepinn

Hej Blogg!
Bonden har precis kommit in från ladugården efter att ha lagat svina-stian.

Bonden med familj for på eftermiddagen till den stora staden några mil söderöver som börjar på norr. Där uträttades det några ärenden och det var julklappstips och pynt, blinkande ljus och dunkande ljud överallt, bonden blev helt snurrig.

Vi åt hekebab som lillebror säger på ett ställe och kebabmannen berättade om sin situation. Han jobbar oftast ensam , bara ibland på helgerna tar han in extra hjälp, alltid öppet till sen kväll och på lördagar till fyra på söndagsmorgonen. En skyhög hyra och en stor elräkning och stor konkurrens av gyllene måsen och många andra. På nätterna är gästerna inte alltid så trevliga. Han har fyra barn och jag funderar över när han ska ha tid för barnen.

Så när vi kom hem från staden på kvällen så gick jag efter en kopp kaffe glatt till ladugården och tänkte på kebabmannens hårda arbete, han hade nu sju timmar kvar på sitt pass, mitt jobb är ”plätt som en lätt”i jämförelse tänkte jag.

När jag klev in i ladugården blev jag överraskad av vad grisarna ställt till med, det är mer regel än undantag att något oväntat sker om bonden lämnar farmen. Grisarna hade lekt plockepinn och låg nu utslagna och snarkade, med ett ryck vaknade dom och reste sig och började klaga över den försenade middagen. Bonden plockade fram hammare och spik och försöka återställa ordningen innan det blev tal om mat.

När alla djur var nöjda och foderlagret påfyllt dröjde sig bonden kvar i ladugården och beundrade fårens fina pälsar.

Go kväller blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − sex =