Ett trappsteg

Idag skulle kossorna gå på nya trappsteget eller inhoppet in i ladugården där årets första måltid från plansilon serverades. Trappsteget består av grus och en slags specialmatta som är mer som ett nät, det ska hålla gruset på plats. Det började med att några grisar rymde och grävde upp delar av nätet innan bonden hann släppa fram korna. När grisarna var undanröjda och nätet nedgrävt på nytt släpptes nötterna fram.
Kossorna kom marscherande på rad och så tvärnitade dom en efter en och stirrade på den skräckinjagande rutmönstrade mattan, fnyste, några vände helt om och andra försökte hoppa över. Många blev nervösa och sprut-bajsade ner nya gruset och mattan.
Grannen med nya gröna traktorn säger att när kor blir nervösa så går våminnehållet i en specialbana rakt ut och det blir sprutbajs. Bonden tror inte riktigt på det men mycket bajs blev det. De som tog sig in till foderbordet stod och glodde och petade i nya maten , några vände på klacken och gick. Bonden brydde sig inte om det för kossor gör ofta så när man byter fodermedel och det var finfin mat, imorgon kommer dom stå där och vråla efter mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 8 =