Förra helgens blogg

Hej blogg! Nu får ni en blogg som jag skrev efter helgen så ni ska förstå att det är mocknings och mjölktider igen. Den som spar hen har, det är förra vinterns gödsel som ska ut. Hej hopp

Bonden och stora pojkarna har haft en mockarhelg, bröderna har svårt att hålla sams även fast det finns skit så det räcker till alla. Storebror bevakar hela fårboxen och vill inte ha konkurrens av mellanbror som öser sporadiskt här och där. Bonden ägnade mycket tid åt att få fart på utgödslingen genom att mata den med torrt material då kulverten var vattenfylld.

Mockarhelgen började i fredags och då hade vi även hjälp av kusin Olle som är tre år. Han lämnades över med instruktionen att om han står och trampar på stället så är han kissnödig även om han säger att han inte är det. Allt gick bra och en gång sa han, -jag är inte hungrig, och det visade sig betyda tvärt om. När vi satt och åt gick jag igenom med barnen vad som skulle göras härnäst, en bal skulle köras fram och kalvarna tittas till, fåren matas och så vidare. Då sa Olle frågande, ska vi jobba hela dagen? Min pappa leker bara hemma.

Vi har fått en ny kalv och därmed en ny mjölkko, det var efterlängtat för mjölkningen har legat nere en tid. Nu har vi en snäll ko med långa och bra spenar och mellanbror mjölkade nästan en liter själv igår som han sedan gjorde O´boy på. Mellanbror mjölkade på ena sidan och jag på andra och runt oss sprang kalven varv efter varv efter varv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 9 =