Bondeliv

Hej Blogg!
På eftermiddagen hade storebror en kompis med sig hem, han var förundrad över bondelivet. När vi körde hem såg vi en av nötflockarna på drygt trettio djur gå och beta, då sa han: – är dom era allihop? ni måste vara rika. Ja om rikedom räknas i nötantal så är vi ganska rika. Han fick låna stövlar och klafsade ut i leran och in i ladugården för att titta på Pippi 300 kg Sugga.
Lite senare försökte bonden ha möte med LRF när en vän tittade in sa kompisen, -bra att ni har arbetare.

En av LRFarna har tidigare bott här på gården och det var hennes pappa som drev gården och hade mjölkkor. Hon berättade så roligt från förr om att utgödslingen var och varannan dag var till besvär, den ställde till det redan på den tiden med explosioner och stopp. Hon berättade också om hur det är att bo på en bondgård när man drabbats av en släng städmani, hon låg och skurade golvet varje kväll och ibland klampade någon in med stövlarna. Hon förde även krig mot flugorna med radar som hon sprayade i köket på kvällen.

Lisa hade helt rätt men inte tillräckligt snabbt, bonden är så kvällstrött och nu har helgens blogg blivit inaktuell. Eleven svarade såklart ”att det spelar ingen roll”, bonden sa: – ta med dig mjölken och lova att använda den. Eleven hade åkt hem och gjorde pannkakor åt familjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 2 =