Fixet och en resa till

Bonden missade att ta med kameran till fixet så det får bli en enkel beskrivning. Fixet som bonden behöver hjälp med är 32 stövlar långt och 14 stövlar brett och 1,5 stövelskaft högt. Det är torrt och gulaktigt i ytskiktet, hårt packat och torrt i mitten och brunt och fuktigt längre ned. Materian ska flyttas till en betongplatta som finns på ladugårdens baksida. Som hjälpmedel finns en nästan ny guldgrep och en gnisslande rullebör. Materialet fastnar lätt i grepen så man får använda sin stövel för att lossa det. Självklart ska inte dansken göra detta själv utan vi kör skytteltrafik med två ekipage.

Idag har bonden fått sällskap av HP för att hämta något tungt ganska långt bort, sträckan var drygt en tredjedel av snyftresan.

Det regnade, jag körde som en lus, vi åt gott, körde en sen-väg, lastade och körde 100m, stannade, tittade under bilen, något skrapade i backen, körde ändå, stannade vid en mack och pumpade i luft, det fortsatte skrapa, såg farbror blå.

HP klagade på att bilen nu skulle åldras tio år och tyckte samtidigt att jag körde för sakta. Han sa: håll bara koll i backspegeln så att det inte sprutar eld. Ingen eld blev det men vi kom sisådär en timme för sent till dagis, men det gjorde nog inte så mycket för igår blev barnen hämtade tre timmar för tidigt, visst är det så det fungerar? Det mesta jämnar ut sig.

God Natt blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − sju =