Svart trumpet

Idag har jag och barnen flyttat staket och gått på kantarelltur, vi hittade gulingar och svarta trumpetsvampar.

När vi var på hemväg från skogen ringde jag Tjammo för att bjuda henne på kantarellmacka, det var mest en chansning för pensionister brukar inte vara så spontana har jag fått för mig. Hon hade chaufför på plats och dom kastade sig i bilen och var snart på gården. Innan det blev någon mat skulle grisarna fodras, äpplen plockas och göras kräm av, svampen rensas och stekas.

När vi satt till bords sa jag att ni hade förståss trott att det skulle var dukat och klart när ni kom? Nejdå vi slog vad om att svampen inte var rensad på vägen hit. Men det var såklart värre än så den var knappt plockad, jag hade sagt att jag ringde från skogen men det hade Tjammo missat.

God kvällsmat blev det och barnen avslutade med att smälta ost på knäckebröd i mikron så att det började glöda, gamlingarna trodde inte sina ögon eller öron.

Det var en lyckad Afton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − nio =