Stora -komotar- dagen

Hej Blogg!
Det var en fasansfull dag på farmen, barnen bråkade, mördarsniglar åt upp salladen och nötterna rymde på löpande bandet. Ett förvirrat lamm irrade runt i hagarna och svinen hade sönder sin nya vattennippel.

Vad rymningarna beträffar så är det en fjällkokorsningsstut som är mest skyldig. Jag har haft problem med honom i flera veckor för att han hela tiden hamnar i kogruppen med små kalvar och går runt och tankar hejvilt. Han är omöjlig att mota och därför blir utskiljningstekniken att ta bort alla andra nötter ur hagen och ha honom kvar och sedan slussa honom rätt när han själv vill gå. Tidskrävande och svårt, idag har nästan hela dagen ägnats åt detta och stundvis hade jag mer eller mindre hjälp av barnen och HP på cykel med en skallrande barnsits på pakethållaren.

I hagen irrade också ett förvirrat lamm runt och fick fångas in mitt i komotningen men så småningom slutade det hela ganska lycka, i alla fall för en stund. Inte bara fjällkon hamnade i rätt hage utan tre kossor med nästan årsgamla kalvar som behövde avvänjas från sina mammor blev också separerade. De två kogrupperna hade nu flera hundra meter och tre staket mellan sig och bonden tog lammet i famnen och gick för att leta efter mamma tacka.

När jag precis kommer hem igen med lammet hör jag ett rop inifrån huset om att en nöt kommer knallande bakom huset, nöten försvinner snabbt upp bakom laugården. Bonden springer ned till hagen för att se om staketet ligger nere och två vägspärrar upprättas för att middagen ska kunna intas. Mitt i maten kommer ytterligare en nöt traskande och tutande uppför vägen.

Fasansfull var fel ord för den här dagen, det var bara en mindre lyckad dag. Jag hör just nu hur missnöjda nötterna råmar och klagar nere i hagen och bonden hoppas nu att dom snart går och lägger sig och tuggar och glor.

God Kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =