På stan

Bonden och barnen har varit i staden, det var många flugor som skulle slås i smällan den här gången.

Mellanbror har länge pratat om att sätta in sina pengar på banken och nu lovade jag att vi skulle försöka få det gjort. När vi kom från parkeringen i regnet gick vi till banken och tog en nummerlapp, det var fullt med folk och det räckte inte med en halvtimme för att komma fram i kön trots att det var åtta kassor. Bonden funderade på vad allt folk gör på banken, jag trodde att alla skötte sina bankärenden på internetbanken. Tiden rann ut och vi fick kasta nummerlappen och gå till tandläkaren med storebror.

Efter det gjorde vi ett nytt försök med banken, vi fick vänta länge men precis före klockan tre försvann alla människor. Av den snälla och trevliga bankmannen som tog sig an oss fick vi veta att det finns ett starkt samband mellan systemets stängningstid och antalet besökare på banken. På måndagar är det alltid mycket folk och det här var måndag efter löning och då är det än värre.

Mellanbror hade stora förväntningar på bankens tjänster och talade om hur hans namn stavades och när han var född. Han berättade också att det skulle vara bra att ha pengarna på banken så att inte bröderna eller jag skulle ta dem. Lillebror sa att han tyckte att det var betydligt bättre att ha sina pengar hemma, någon bank litar han inte på.

Det var näst intill omöjligt att skapa ett konto till ett barn, helst skulle båda föräldrarna vara på plats och det gick åt tre bankmän/kvinnor för att reda ut det hela. Lillebror meddelade att pappa inte var med och att han kört bil utan körkort idag för att det ligger hemma på hyllan. Undertiden fick en annan bankkund ett sammanbrott på grund av en sedelautomat. Tillslut var kontot klart och vi fick göra en insättning av sedlarna direkt i kassan och sedan lämna mynten i en automat. Mellanbror gick stolt från banken med några utländska mynt, en femtioöring och en tioöring som automaten spottat ut.

När vi var klara på banken gick vi till apoteket som hade förvandlats till ett rymdskepp? Förut hade apoteket fin träinredning nu var allt vitt och plastigt och lådorna hade lysande gröna knappar.

När vi passerade banken igen efter käftis och apoteket sa mellanbror:

– där är min bank nu tänkte jag ta ut pengar för att köpa tuggummi.

Han hade inte riktigt förstått att man nu måste gå till banken fylla i en blankett med både pappas och mammas underskrift och sitta och vänta för att ta ut pengar.

Odal och Bo Zenk hann stänga och från färgaffären fick vi låna hem några tulpeter(tapeter).

God kväll blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × tre =