Midsommar del I

Midsommarfirandet här på gården får jag skriva som en liten följetång för att bonden är lite trött i mössan när det blir tid över för dig blogg.

Först åt vi frukost länge och laddade för att börja silotäckningen, sedan gick bonden och styckade fram lämpliga bitar från ett lamm(som hängde i kylrummet) till kvällens fest. Det blev inner och ytterfilé och lammracks som HP lade i marinerad.

Sedan gick vi till silon, hela familjen och bondevänninan var med för att täcka med plast och bära däck till tyngder. Barnen hjälpte inte till så mycket utan lekte, retades, rullade och voltade på plasten eller låg och vilade sig.

Nya grannarna som gärna rycker in när det behövs hade Moffa stött på dagen innan och varnat för att närma sig gården på ett par dagar, Moffa höll sig också noga undan.

Som tur var hade bonden fått två vinhus av silopåfyllningens maskinförargängs VD. Kanske fick jag vinet för att det skulle vara en hjälp vid kvalitetssäkringen av skörden, alltså täckningen av silon eller för att jag skulle behöva vinet senare när det skulle bli dags att öppna fakturan från honom.

Vinet fick i alla fall upprätthålla vätskebalansen på dom vuxna i sällskapet under det tunga och skitiga jobbet med att täcka silon. Skitigt är det för att däcken är fyllda med gamla ruttna foderrester från förra året och regnvatten, när man bär och kastar dem får man sig då och då en stinkande dusch. HP hjälpte gladeligen till men kom tyvärr i vita kläder och gick från silon nio timmar senare med bruna kläder. Jag och bondevänninan var också impregnerade och barnen var inte så midsommarfina dom heller.

Efter några timmar i silon blev det lite lunch och sedan bjöd bondevänninan påen mycketgod jordgubbstårta. Lite för mätta fortsatte vi i silon och när sista däcken skulle på kom två välkända figurer vandrande över dynghögen………..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 3 =